אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אל עברה נ' משרד עו"ד: ירון גיגי

אל עברה נ' משרד עו"ד: ירון גיגי

תאריך פרסום : 09/03/2014 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רמלה
20958-04-13
03/03/2014
בפני השופט:
צבייה גרדשטיין פפקין

- נגד -
התובע:
סלמאן אל עברה
הנתבע:
1. ירון גיגי
2. עו"ד

פסק-דין

פסק דין

התביעה שלפני היא תביעת השבה של שכר טרחת עורך דין.

עובדות המקרה

התובע הוא אביו של מי שהיה אסיר.

התובע פנה לנתבע, שהוא עו"ד במקצועו, על מנת שייצג את בנו בהליכים מול שב"ס.

על פי גרסת התובע, סוכם בין הצדדים כי הנתבע ייצג את בנו בכל הליך כלפי השב"ס עד לשחרורו ממאסר תמורת 10,000 ₪.

התובע טען כי לאחר שהנתבע ייצג אותו בעתירה מנהלית אחת מול שב"ס, בעקבותה אכן יצא הבן לחופשה, פנה אליו בשנית מששב"ס סירב להוציא את הבן לחופשה נוספת, אך הנתבע ביקש תשלום נוסף בגין הייצוג בעתירה הנוספת, בניגוד למוסכם בין הצדדים.

על פי גרסת הנתבע, אכן התובע פנה אליו לקבלת ייצוג משפטי עבור בנו, אולם לטענתו, סוכם בין הצדדים כי הסכום של 10,000 ₪ כולל שני ייצוגים.

האחד, עתירה מנהלית כנגד שירות בתי הסוהר בגין אי מתן חופשות. השני, ייצוגו בוועדת השחרורים על מנת להפחית שליש ממאסרו.

לטענת הנתבע גם התשלומים היו בהתאם, תשלום אחד מיידי, בשל ייצוג מיידי בעתירה המנהלית והשני המחאה מעותדת הסמוכה למועד הצפוי לוועדת השחרורים.

לאחר הגשת העתירה המנהלית פנה הנתבע לשב"ס והגיע עמם להסכמות שהוגשו לבית המשפט המחוזי, הבן של התובע יצא לחופשה.

על פי החלטת שב"ס הבן הפר, לכאורה, את תנאי השחרור בחופשה ובשל כך נשללה פעם נוספת האפשרות לצאת לסבב החופשות הבא.

לטענת הנתבע, פנה אליו התובע וביקש ייצוג נוסף אך הנתבע סרב לייצג ללא קבלת שכר טרחה עבור ייצוג נוסף בעתירה נוספת.

הנתבע טוען כי התובע דיבר אליו בטון שלווה באיומים מפורשים קשים ומרומזים ואף שקל להגיש תלונה במשטרה.

משכך הודיע הנתבע לתובע כי אינו מוכן לייצגו בעתירה הנוספת אותה ביקש התובע להגיש בשם בנו ואינו מוכן לייצגו גם בוועדת השחרורים.

הנתבע השיב לתובע את ההמחאה המעותדת של 5,000 ₪ בגין ייצוג בוועדת השחרורים.

מטעם התובע העיד התובע, מטעם הנתבע העידו הנתבע ועו"ד סתיו עמר.

דיון

למעשה, קיימות בפניי שתי גרסאות סותרות ביחס לשהוסכם בין הצדדים.

אין חולק כי הסכם שכר טרחה לא נחתם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ